Inspireret af de sydfranske fontæner , hvis rislende lyd sammen med cikadernes sang er noget af det dejligste og mest sommerlige, jeg kender til, besluttede jeg mig for nogle år siden, at sådan en skulle vi også have. Da de fontæner, vi gennem flere år så på pottemarkedet i Sydfrankrig, både var tunge og dyre, besluttede jeg mig for, at så laver jeg bare en selv!

Der gik noget tid, før designet og konstruktionsprincippet var på plads: et kar, en lodret plade med løvehoved og plads bag denne til en lille solcelledrevet pumpe. Løvehovedet blev modelleret, så der kunne laves en støbeform af latex, som derefter blev lagt ned i en flade af fugtigt sand, så pladen med løvehovedet kunne støbes sammen. Til karret og de øvrige dele blev der lavet specielle støbekasser, som min mand tømrede sammen. Til støbningen blev der anvendt en speciel afstøbningsbeton fra MakeMake.

Fontænen blev færdig i efterået 2017 og har glædet os lige siden. Solcellen er placeret oven på bøgehækken, som fontænen står op ad, så man lægger ikke mærke til den. Det virker næsten, som om vi har vores helt egen kilde, der løber ud af løvens mund… Fontænen overvintrer i vores værksted, så den ikke risikerer at få frostsprængninger.

Selv om jeg brugte halvandet år på at udtænke designet og realisere det, var det hele ulejligheden værd. Idag kan vi slet ikke undvære den dejlige lyd af rislende vand , som er blevet en integreret del af oplevelsen af vores have.

Similar Posts