Jeg har skrevet bøgerne “Den dovne have” (2002) og “Havens nemme planter “(2004) samt været hovedforfatter til “Gyldendals havebog” (2008).

Det er dejligt, at meldinger fra tidligere kunder bekræfter, at konceptet “Den dovne have” lever op til forventningerne, samt at konceptet stadig er aktuelt 15 år efter lanceringen af den første bog.

Her præsenterer jeg bøgerne gennem den omtale og nogle af de anmelselser, de fik ved udgivelsen.

Gyldendals Havebog, 299,95 fra Gyldendals forlag

Gyldendals Havebog

Gyldendals havebog er en smukt illustreret de luxe-grønspættebog for haveejere. En allround, dansk udviklet grundbog, der er skrevet og illustreret med henblik på at opfylde så mange af læsernes behov som muligt i én og samme store, lækre bog. Masser af inspiration, ideer og designmæssige muligheder, foruden grundig, faktuel viden om planter og havearbejde, så det er til at forstå, hvordan man gør, og hvordan man ikke gør. Både for begynderen og den erfarne, der søger specialviden inden for et felt. Bogen er opbygget, så man med udgangspunkt i sin egen havetype nemt kan finde frem til de emner, der er aktuelle for en.

http://www.gyldendal.dk/produkter/rie-post/den-danske-havebog-9117/indbundet-9788702109580

‘Den dovne have’, 2. udgave, Gyldendals forlag, 299,95

 

 

 

Den dovne have

Bogen “Den dovne have” er skrevet af Rie Post og fotograferet af Kim Ahm. Den er udgivet på Gyldendal, er på 272 sider og koster 279 kr.

Bogen er en inspirerende og grundig havebog for haveejere, som søger en bedre balance mellem at yde og at nyde. Den henvender sig både til den rutinerede haveejer samt til den, der står over for at skulle bygge sin første have op.

Bogens 250 smukke fotos, tegninger og haveplaner illustrerer planterne og deres brug i den dovne have.

Tegninger og haveplaner af forfatteren, som er arkitekt m.a.a. og indehaver af tegnestuen HavePlan. Fotograf Kim Ahm er internationalt kendt for sine stemningsfulde billeder af haver og design.

Bogen kan købes her: http://www.gyldendal.dk/produkter/rie-post/den-dovne-have-9300/indbundet-9788702021882

Uddrag af anmeldelser:

Politiken (Søren Ryge Petersen): “Jeg har stor sympati for bogen. Jeg kan lide Rie Post som haveejer. Hun skriver godt, og hun har fundet en række meget smukke eksempler på haver og havedetaljer, som er ualmindelig smukt fotograferet (af Kim Ahm). … Bogen kan på det bestemteste anbefales, især til nye haveejere.

Morgenavisen Jyllands-Posten (Bodil Krogh) “Som altid, når der er tale om en bog, der går i dybden, skrevet af en, der kender sit fag, så kan den virke lidt overvældende for en nybegynder.” …. “Tag Rie Post i hånden, helt bogstaveligt, og gå på havevandring. Det giver lyst og idéer og først og fremmest anvisninger på at få rede på rodet.”

Berlingske Tidende (Marchen Jersild): “Egentlig er det en umulig opgave …. at skrive en håndbog om, hvordan man får en drømmehave uden medfølgende mareridt om alt det arbejde, det kræver. …Alligevel er bogen sympatisk og en god indføring i det at eje og lægge planer for en have, for som Rie Post skriver…. det bør være en fornøjelse og ikke en sur pligt at arbejde i haven” “Hvis drømmen er bare at henslænge dagene i en hængekøje, har Rie Post også råd for det …

Havens nemme planter, Rie Post, Gyldendal

Havens nemme planter

“Havens nemme planter” er en opslagsbog over 200 nemme haveplanter. Hvis deres basale krav er opfyldt, kan de slet ikke lade være med at udvikle sig frodigt. Og med 200 gode, sunde planter at vælge imellem, kan man skabe sig en både smuk og varieret have.

Bogen er en håndbog for alle de haveejere, som drømmer om en nem have, som alligevel byder på de dejligste haveoplevelser året rundt. Der er gode råd om den dovne have med læ, variation, ophold, farve og form, om indkøb og plantning samt grundig karakteristik af 200 nemme træer, buske, stauder, klatreplanter og løgvækster:
• Hvordan ser de ud?
• Hvordan virker de?
• Hvor og hvordan bruges de bedst?
• Hvad kræver de?

Alle planter er illustreret med smukke fotos, som er blevet til i samarbejde mellem Rie Post, og blandt andre fotograf Kim Ahm, der er internationalt kendt for sine oplevelsesmættede billeder af havedesign.