I de sidste 20 år har jeg arbejdet med haveplaner for mange forskellige typer af haver: både byhaver, villahaver, landbohaver og gårdhaver, af forskellig størrelse og med beliggenhed rundt om i landet samt et par stykker for danskere bosat i udlandet.

Mit arbejde har bestået i at rådgive haveejere, så de fik mest mulig ud af deres have med mindst mulig indsats, da mit koncept er “den dovne have”. Min filosofi er, at en have skal være en glæde og ikke virke som en sur pligt, selv om der altid vil være arbejde at gøre i en have. Men man bestemmer selv, i hvilket omfang. Så min opgave har bestået i at finde ind til kundens egentlige ønske for haven og derefter at hjælpe med at finde frem til den rigtige løsning for den pågældende haveejer. Det har altid været facinerende at blive præsenteret for folks drømme om den ideelle have – og de er oftest meget forskellige.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I 2010 blev jeg ringet op af en dansk herre bosiddende i Schweiz, som gerne ville have tegnet en plan for en Dracula-fri have i Transsylvanien. Dialogen om den fremtidige have og arbejdet med den udviklede sig positivt, og planen blev realiseret. I efteråret 2014 blev vi inviteret til at besøge ejerne og den nye have i Sovata i Transsylvanien. Vi havde endnu aldrig truffet hinanden, så det var lidt af en udfordring at skulle mødes på en tankstation i udkanten af Sovata. Det blev en fin oplevelse i enhver henseende,  og haven er udført helt efter intensionerne.

 

 

 

 

Nogle år tidligere tegnede jeg en have til et dansk par, der havde bosat sig i Sydfrankrig i en by tæt ved vores sommerresidens. Vi blev præsenteret for den færdige have et par år efter og blev imponerede over, hvor hurtigt det hele var vokset til. Her blev bekendtskabet også udviklet, og Sydfrankrigs velsignelser drøftet over flere gode måltider.