Humlebi i perlebusken.

En dejlig sommermorgen, da jeg kom forbi perlebusken ved drivhuset, blev jeg overvældet af en kraftig summen fra busken. Det viste sig, at den var fuld af summende humebier, og der var rigtig mange – mange flere end jeg kunne nå at tælle. Busken har vi haft i en del år, men jeg kan ikke mindes at have oplevet så mange bier i haven på én gang.

Vi har mange bivenlige planter i haven, og tidlige på sommeren så jeg frem til at få mange besøg af bier. Men den tørre sommer har sat sine spor på havens sædvanlige frodighed og mangfoldighed, så her i slutningen af sommeren er der ikke så meget at tilbyde bierne ud over sommerfuglebusk, hibiskus og høstanemoner. Mange stauder er helt visnet ned og ser ud som om, de er gået ud.

Hvis der skal suppleres med ny stauder i sensommeren, bliver det med mere tørketålende og robuste arter end hidtil, da vi så vidt muligt kun vander urtehaven og krukker.

 

Similar Posts

Skriv et svar